lauantai 9. helmikuuta 2013

Hullu professori iski jälleen

Kerroin jo joskus, että minussa piilee tiedemiehen aineksia, lahjakkuus ei vain yllä sille tasolle. Teen kummia kokeiluja. Kiven hajotus prosessi on edelleen kesken. Käyn vaivihkaa aamuisin "heittämässä vettä", kuumaa ja termoskannusta, häiritsevän kiven niskaan ; ).

Tänään sain päähäni... teetä. Koska tee värjää kupin niin tehokkaasti, niin miksei hiuksia? Niinpä keitin tuhtia teetä, oikein Prinses-merkkistä tällaiselle todelliselle prinsessalle.( Siinä on sitäpaitsi ne mietelauseet. Ehkä ne auttavat lisäämään värin syvällisyyttä?) Pistin perunajauhoja joukkoon, sillä kiisselitee kestää paremmin valumatta päässä. Nyt istun muovikassi pään suojana ja odotan, että aikaa kuluisi ainakin tunti. Sitten pesulle ja tarkastamaan värisävyä.

Kerran aikaisemmin kokeilin kahvia. Kyllä siitä väriä sai ja hyvän tuoksun vähäksi aikaa, eikä se ensimmäisessä pesussa poiskaan lähtenyt. 

Kiitos muuten tunnustuksesta  http://viinasilta.blogspot.com/ Värjärin pata! Ettei vaan tämä värjäysinnostus herännyt, kun sinun mielenkiintoista blogiasi lueskelin? ; )

Noniin, aika mennä tutkimaan koetulos. Jatkan juttua myöhemmin.


Tässä tulos. Hmmm. Vaikea sanoa. Ei tullut otettua kuvaa ennen värjäystä. Saattaa olla, että vähän olisi kirkkaampi väri ja harmaan pikkaset vähemmän esillä. Mutta ainakin kiiltoa löytyy ja tukka tuntuu hyvälle. Paljon paremmalle, kuin kemikaalivärin jälkeen.  Ehkä teetä pitäisi käyttää monta kertaa. Eihän ne kupitkaan eka teen juonnista muutu ruskeiksi.? 
Jatketaan kehittelyä.


6 kommenttia:

 1. Voi, en oo ikinä kuullut kenekään värjäävän hiuksia teella. Miten mainio juttu:)
  Tuo lehmä on hauska:)))

  VastaaPoista
 2. Lehmäkin jo ihmettelee, mutta juuri tällaiset tempaukset ovat elämän suola ja hunaja. Sokeri meinasin kirjoittaa, mutta kun en sitä käytäkään, mitä sellaisia kirjoittamaan. Teetä kyllä käytän, joka päivä, mutta sisäisesti. Seuraan tilannetta ja siirryn ulkoiseen, jos. Tosin tätä harmaan määrää ei mikään enää pelasta, joten olkoon ja tulkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että kun kokeilijaluonne olet, niin kokeilepas laittaa nuo hirviökirjaimet pois, niin voin tulla toistekin. Saat ne pois asetuksista ja sieltä kommenteista. Ei bloggerissa niitä tarvita. En ole ainakaan viiteen vuoteen kertaakaan tarvinnut.

   Poista
  2. Nyt en taida osata, kun täältä katsoen koko hököttimiä ei ole... Täytynee kehittyä vielä tässä nörttiydessä.

   Poista
 3. Ei voi olla, että ulkomuotosi on noin muuttunut: ilmiselvästi muistutat mustaa lehmää! Vai kuka muistuttaa ketä?

  Meinaan kuolla nauruun tuon lehmän kanssa, kun se on niin JÄRKYTTÄVÄ sinun silminesi :D

  Hmmh. Harmitti, kun en muistanut antaa sinulle runsaita teevarastojani. Nyt en annakaan, turha ruinata: siirryn hiustenvärjäyspuolelle teesäkkieni kanssa. Kerron sitten, millaiset ovat tulokset!

  VastaaPoista
 4. en voi muuta kuin hykerrellä:))
  lämpimästi suosittelen jatkokokeilujasi, kyl luonnon värit aina voiton vie kaupan kemikaaleista, monet kampaajatkin ovat sen jo myöntäneet
  teellä värjätyt langat, kankaat ja paperikin ovat tosi kauniita

  VastaaPoista

Kerrohan ystäväiseni!