tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kuntosalia kerrakseen

Tänään kävin taas dyykkaamassa kylän keskellä olevalla paperin keräys astialla ja jatkoin sitten saaliineeni matkaa pienen Käpy-gallerian suojiin (löytyy muuten Facebookista nimellä KÄPY, Konneveden vanha kirjasto ). Siellä minua odotti vanhat tutut elukkapatsaat. Niinpä taas tuumasta touhottamiseen. Vauvapunkkaan ämpärellinen lämmintä vettä ja sinne liottelemaan vanhoja sanomalehtiä paksuksi muhennokseksi, päälle tapettiliisteri jauhetta ja rakennusliimaa näppituntumalla. Sitä kun aikani hiki niskassa veivasin, niin avot kun tuli tiukkaa ja hyvää massaa, varsinaista tahmaa.

Sitten vaan kipuamaan yläkertaan, jossa ketkumainen kettupatsas odotti uusine yllätyksineen. Aikaisemmin siitä oli jalat vääntyilleet kurjiin asentoihin märän massan painosta ja niiden kanssa sain käyttää kaikki kirurgiset taitoni, että koivista tuli edes siedettävät. Nyt se oli keksinyt nyypähtää vyötäröltä vinoon. Oma vikani tietysti, kun en malttanut olla mättämättä paljon painavaa massaa ketun päähän viime kerralla. 

Nyt minusta alkoi tuntua, että kettu oli muuttunut lähes eläväksi ja viekasteli  kanssani. Hetken sitä kummastelin, kunnes päätin kääntää vahingon hyödyksi. Niinpä läiskin massapuuroa ketun laihoille lanteille ja luiseville rinnuksille ja sen kieroutunut asento alkoi muistuttaa flirttailevaa pimua, joka potkurinsa kanssa kulkee kylällä poikia vokottelemassa... Tai sille se minun silmissäni näytti. Ennenkuin se ilmestys saa todella muotoa, tarvitaan vielä pari punkallista massaa ja pari kuivatusviikkoa. Ellei kettu sitä ennen keksi jotain uutta venkoilua. Nyt sidoin sen kiinni parilla narulla eri kohtiin kattoon. Jospa se malttaisi pysyä kurissa.

Ja kotiin tullessani on taas joka lihas kipeänä massan veivaamisesta ja ketun kimpussa pyörimisestä kaikissa kummallisissa työasennoissa. On se taiteilukin välillä varsinaista liikuntaa. ; )


 Ensimmäinen massakerros. Raato pystyyn.

 

Ilmeen etsintää ...


ja tehostamista.....hohhoi, tästä jo näkee, että kettumainen luonne sillä on!Tänään kameran patterit loppuivat kesken, mutta laitoin tähän pienen kuvasarjan ketun elämän vaiheista.

Saas nähdä mitä vielä on edessä, ennenkuin se seisoo 69-tien varressa liftaamassa.

4 kommenttia:

 1. Ompa ketulla ketun kujeet:)
  Kyllä siitä tuleekin iso, ja komia.

  VastaaPoista
 2. ON tosissaan kärsivällisyyttä vaativa laji tuo kettuilu! Toisaalta varmaan jännittävää nähdä, miten se milloinkin ottaa sinut vastaan: jospa se ensi kerralla onkin hyvin nöyrää kettua ja on polvillaan oven edessä niin kuin se epäjumalanpatsas Raamatussa!

  No, toivotaan kuitenkin, että kettu pysyy siellä, minne sen koukutit ja kuivuu kunnolla.

  Mukava seurata näitä sun puuhasteluja, senkin vanha kettu;)

  VastaaPoista
 3. no jopa on ketulla kujeet! pitkäpiimäistä on paperimassa hommat, mielenkiinnolla seuraan taiteilujasi:))

  VastaaPoista
 4. ♥ vau, aivan mahtavan hieno kettu siitä tulee!

  VastaaPoista

Kerrohan ystäväiseni!