tiistai 12. maaliskuuta 2013

Ketun koettelemukset

Olen täällä aiemmin kertoillut isojen paperipatsaiden valmistusvaiheista. Tänään taas vietin kotvasen aikaa niiden seurassa. Jänö alkaa olla massatyön osalta valmis... Tai ainakin siinä pisteessä, etten jaksa siihen puuttua. Pintakäsittelyt on vielä edessä.Mutta ketun kanssa on saanut painiskella.  Kun ilma on ollut niin kosteaa, sen jalat alkoivat homehtua.  Sain sen raahattua paremmin tuulettuvaan huoneeseen lämpöpumpun viereen .Siellä se kuivui taas viikon ja tänään oli jalat kuivuneet ja pesin vahvalla Tolulla homeen rippeet pois.  Ryhdyinpä samantien sitten jalkaleikkaukseen. Ketun kintut kun ovat märän massan painosta vääntyilleet kummallisiin asentoihin. Hirtin ketun kattoon kiinni ja väänsin väkivalloin koipea edes pikkuisen järkevämpään asentoon. Siellä se nyt seisoo tuolein tuettuna, uudet massakerrokset pinnassa ja kuivuu seuraavan viikon. Pitkäpiimäistä on paperimassan teko talvella..

Kuvassa näkyy uusi hymy, jonka tänään sen naamalle muotoilin. 
Varmaan vielä kerran sitäkin pitää kehitellä.


Tänään jo melkein alkoi ketuttaa mokoma roikale, mutta ehkä tästä vielä kunnon patsastelija tulee. Onneksi tavoitteena ei ole mikään Michelangelon jalo luomus, vaan hupsu huomion herättäjä, joka tuo iloista virnettä ohikulkijan suupieliin.

5 kommenttia:

 1. Sellainen päivä, että vähempikin naurattaa kuin ketun homehtuneet jalat :D Anteeksi, tiedän, ettei sinua naurata, mutta niin hauskasti kerrot ketun jalkaleikkauksesta ym.

  Mielenkiinnolla odotan, millaisia otuksia näistä lopulta tulee!

  Täältä lähti kaksi hello kittyä, siis pipoa, Tyrnävän suuntaan pikku neitoja ilahduttamaan:)

  VastaaPoista
 2. hi hi hihittelen sun jutuilles Stiina, sustahan on tullut mun kolleega noissa leikkelyhommissa meinaan;) janö näyttää todella upealta jo nyt, ei kaulakiikussa roikkuva kettukaan hullummalta näytä!

  VastaaPoista
 3. Ketulla on niin ovela virnistys naamalla, ettei kettumaisempi vois olla :)

  VastaaPoista
 4. Vai meni ketun kintut homeeseen, hyvä että sait hoidettua kuntoon.
  Upeita noista molemmista tulee,

  VastaaPoista
 5. Kiitoksiakiitoksia kommenteista! ; ) Olisikin pitänyt pyytää Ilonalta leikkausapua!

  VastaaPoista

Kerrohan ystäväiseni!