sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Salainen harrastus


On minulla salainen harrastus, usko pois.  Usein aamuhämärissä kävelen kotitietä termoskannu kainalossa erään kiven luo, polvistun sen viereen ja kaadan kannullisen kuumaa vettä kiven päälle.

Ei se ole mikään palvontameno, esi-isien lepyttämistä, tai luonnon edessä herkistymistä. Kokeilenpa vaan nopeuttaa eroosiota ; ). Tuo kivi on juuri sen verran korkea, että matala auto kolhii pohjansa siihen ja se on juuri sen verran viattoman näköinen, ettei vieraammat vieraat hoksaa väistää sitä. Siispä kuvittelen, että kun pakkasella se saa kuumaa vettä niskaansa, se vähitellen haurastuu, lohkeilee ja murenee. Kun kevät koittaa, kävelen sen luokse meisti ja iso vasara mukanani ja testaan, saako sitä hiukan nöyryytettyä.

Olen koko ikäni harrastanut kummallisia, enimmäkseen epäonnistuneita kokeiluja. Minussa piilee pieni hullu professori ilman suurta lahjakkuutta. Mutta joskus tärppää. Keväällä nähdään, miten tässä käy.


Epäilevä seuralaiseni Tahvo.

7 kommenttia:

 1. Hauska kokeilu, kerro miten käy! Annoin blogillesi tunnustuksen blogissani, tykkään maalauksistasi ja virkkausideoistasi!

  VastaaPoista
 2. Onnea yrityksellesi. Söpö tuo Tahvo taustalla.
  Ja aivan ihana tuo tähtisilmärottasi.

  VastaaPoista
 3. "salainen harrastuksesi" sai hymyn huulilleni, aivan mahtava "tunnustus". on niin mukava huomata et maailmassa on meitä samanlaisia tallaajia omine hauskoine harrastuksinemme:))
  sain vihiä uudesta blogistasi sinin blogin kautta, taidanpa jäädä lukijaksesi tv Ilona

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun kerroit, ettei kyse ole palvontamenoista ;) Aloin jo miettiä, oletko ollut siellä korvessa liian pitkään ja liian yksin, niin että henget alkavat puhua niin sanotusti, mutta huokaisin helpotuksesta päästyäni loppuun :D

  Toivon sydämestäni, että kiven nöyryytysyritys onnistuu. Jos ei onnistu, niin tee se konsti, millä ennen on kiviä halkaistu: pidetty tulta sen päällä monta päivää. Kerro, jos pitää tulla vartioon joksikin yöksi :D

  Töitäsi ihailen!

  VastaaPoista
 5. Joo pitääkin tehdä keväällä makkaratulet keskelle tietä!! Käteväähän siinä on olla retkellä, kun on aurattu paikka. Tule mukaan vaan! ; D

  VastaaPoista

Kerrohan ystäväiseni!