maanantai 28. tammikuuta 2013

Älykkäiden askareiden päivä

Eilen kävin purkamassa nukkenäyttelyä. Se oli sentään ihan normaalin ihmisen hommaa. 

Iltapäivällä piti lenkille mennä, mutta sää oli viiltävätuulinen. Kävelin kuitenkin pienen ympyrän Tahvo-mörököllin kanssa. Lenkkipolun varrelta Tahvo hoksasi paikan, jonne hirvimiehet olivat tuoneet luita. Se kaivoi autuaana suuren sorkan matkaevääkseen. Minä sain neroleimauksen. Pakastimestahan oli loppumassa Tahvolle varatut pureskeltavat.... Kipitimme kotiin, haimme pulkan ja lapion ja kaivoimme yhdessä kyytiin monta  isoa luuta. Hyvin olivat säilyneet lumessa.


Ei ollut onneksi asutusta matkan varrella. Jos joku olisi sattunut näkemään, olisi varmaan kauhistellut taas kaupunkilaisten maalle muuttajien kotkotuksia...tai  taloudenhoitoa. Mutta sainpahan kunnon lenkin ja muutakin hyötyliikuntaa. ; )


Ja kaverini Tahvo lisää purtavaa


Kyllä se oli onnessaan ; )
Loput luut piilotimme vähän lähemmä kotia. Välillä mietin, että seurustelenkohan minä täällä metsässä asuessa liikaa tuon koiran kanssa. Alkaa tavat tarttumaan? Kohta ulvomme yhdessä kuutamolla... Mutta toisinpäin ei näy tartuntaa. Tahvo ei vielä virkkaa.

7 kommenttia:

 1. Kiitos hauskasta nauruhermoja kutkuttavasta kirjoituksestasi :D
  Mukava ja näköjään tarpeellista, että tapaan sinua lähipäiviniä jHs, niin että voin katsastaa kummat tapasi ;)
  Tosin en ole varma, kumman on syytä katsastaa kumman tavat: taidamme molemmat kaivella hankea. Sinä luita, minä pulloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan! Meissä on varmaan myyräkuume, kun pitää kaivella? Vai onko tämä enemmän hamsterikuume? Oletko koskaan harkinnut metallinpaljastimen ostoa? Minä olen ; )

   Poista
 2. Täällä vesiä silmistä pyyhin :)) voi että on mainio juttu, sie vedät pulkkaa jossa luita:)))

  Sitä samaa mietin itsekkin täällä metsän keskellä, että alanko muistuttamaan koiraani vai koira minua:)

  Mukavaa päivää siulle ja Tahvolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maalaisuus taitaa olla yllättävän vaarallista ; ) Seura tekee kaltaisekseen. Hyviä koiramaisuuksia sinullekin tänään! Mutta koipea ei aleta nostamaan, jooko?

   Poista
 3. Voi ei, tuonne pitäis meidänkin Eetun kanssa päästä. Meillä oli Eetulle takapihalla hankeen piilotettuna joululahja, iso hirven sääriluu. Aattona huomattiin, että joku oli käynyt sen varastamassa, vähänkös harmitti.

  VastaaPoista
 4. Täältä niitä vielä löytyy ; ) Tervetuloa kaivelemaan!

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa blogistien joukkoon, ja kiva että löysit meidän blogimme! :) Omaperäinen tyyli sinulla ja kuvissa kauniita maisemia. Ja Tahvo tietysti on soma tapaus!

  VastaaPoista

Kerrohan ystäväiseni!