lauantai 23. toukokuuta 2015

Hortoillaan

Tää on kivaa.
Kerätä villiyrttejä luontomamma helmoista.

Nokkosia, horsmia, vuohenputkia, vatun lehtiä...

Tässä samalla kirjottaessa syön jauhelihakeittoa,
jossa on runsaasti horsmanpätkiä. MAUKASTA jeee!



Nokkosia kuivaa pöydällä. Aurinko paistaa tähän niin vähän, ettei se ehdi
syödä kaikkia vitamiinejä.



Näitä voi käyttää niin moneet! Juoda teenä, sekoittaa mitä erilaisimpiin ruokiin ja leivonnaisiin...

Tein itselleni listan tutuista kasveista, joita on kiva kerätä ja jotka tuntee varmasti, sillä mitään
myrkkyvihanneksia ei tosiaan kannata jahdata.
Tämmöinen siitä tuli:

   -horsma
   -vatun lehdet
   -mansikan lehdet
   -koivun lehdet
   -nokkonen
   -voikukka, kaikki osat, paitsi se putkilo kukkavarsi
   -mesiangervo
   -poimulehti
   -kuusen ja männyn kerkät (kysy lupa)
   -omenapuun lehdet
   -pihlajan lehdet
   -ruusun lehdet
   -apila
   -siankärsämö
   - ja monta muuta ;)

Noita pitää kokeilla ja maistella ja hakea mieleisensä... 
ja kaikki toki puhtaasta maastosta ja hyvin nuorina, eli nyt.

Siitä vaan maistelemaan ystäväiset!
Pääskyset tulivat, hyvää kesää siis satoi mitä satoi! 

6 kommenttia:

  1. Nokkoset onkin oikiaa voimaruokaa, ja jauhettuna hyvä lisä sämpylöissä.
    Kuulin viikolla että kuivattu vuhenputkikin on tosi hyvä viherlisä, ei kun vaan syödään kaikki rikkaruhot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näin me tehdään! kärsä vaan nurmikkoon ja popsimaan! ;D

      Poista
  2. Villivihannekset on hyviä, mutta liian harvoin niitä tulee käytettyä. Viikko sitten tein nokkoslettuja. Horsmaa en ole koskaan maistanut - mikä osa siitä syödään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoresta horsmasta varretkin, isommasta lehdet. Kai joku kukistakin jotain tekee... ;) siis horsmista.

      Tää on hauska "leikki", jota voi tehdä innon mukaan. ;)

      Poista
  3. totta, hortoilu on hauskaa ja meillekin mieluista puuhaa, nyt on todella tarjonta luontomammalla parhaimmillaan! isäntä keräsi pakkaseen iltapäivällä voikukan kukkia, kuusenkerkät pakastettiin jo viime viikolla. nokkosta ja mustaherukanlehtiä kuivumassa ja joka päivä tietty käytetään tuoreena teessä, keitoissa, munakkaissa jne villiyrttejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin hyvä setti yrttejä käytössä! ;)

      Poista

Kerrohan ystäväiseni!